SOL by Meliá Kuta Bali 4*
Viešbutis
SOL by Meliá Kuta Bali
Tedo kviečia Jus planuoti savo atostogas bei susikrauti lagaminus keturiolikai dienų ir keliauti į vieną populiariausių Indonezijos salų – Balį! Patirsite begales įsimintinų nuotykių, susipažinsite su kitokia kultūra arba galėsite pasikaitinti po saule egzotiškame paplūdimyje!
Turistų akį traukiantys Balio kraštovaizdis
Jeigu norėsi pasimėgauti gamtos stebuklingomis grožybėmis rekomenduojama užsukti į Ubudo miestą, kuriame atsiveria nuostabus kraštovaizdis nuo ryžių terasų papėdės. Įspūdį kelia tai, kad ryžiai auginami proporcingai išsidėsčiusiuose laukuose kylančiuose aukštyn į kalno viršų. Taip pat, užsukite į Šventąjį beždžionių mišką – gamtos draustinį, kuriame išvysite daygybę makakų besikarstančių po medžius. Tikima, kad šios rūšies beždžionės padeda apsisaugoti nu piktųjų dvasių. Makakos draustinyje šeimininkauja, tad saugokite savo daiktus.
Na, ir būtinai aplankykite kuo daugiau Balio šventyklų, kadangi kiekviena iš jų turi labai didelę reikšmę. Viena svarbesnių – Ulun Danu šventykla. Graži tuo, jog pakilus vandens lygiui, atrodo, tarsi plūduriuotų ant vandens.
Transportas
Balio salą smagu ir lengva apvažiuoti motoroleriu. Jį labai paprasta išsinuomoti viename nuomos punktų, kurių yra išties daug. Nedrįstantiems vairuoti patiems gali padėti ir vietiniai gyventojai, kurie už sutartą mokestį mielai nuveš, kur tik keliautojai pageidauja.
Lauktuvėms
Iš Balio salos verta parvežti originalių medžio drožinių, vietinio sidabro dirbinių, sarongų, žvalinančios Luwak kavos, kvepiančių aliejų, perlų ar kokoso drožlių.
Nacionalinė virtuvė
Soto - aštri makaronų sriuba. Ši sriuba yra laikoma nacionaliniu Indonezijos patiekalu, kadangi jos rasti galima daugumoje šalies regionų, kiekviename iš jų pasižymint unikalumu. Dažniausiai soto sudaro sultinys, mėsa ir daržovės.
Rendang - tai net kelias valandas troškinta jautiena, specialiame kokosų pieno ir prieskonių padaže. Šis patiekalas garsėja ypatingai turtinga skonių palete, o ruošiamas būna tik ypatingomis progomis kaip vestuvės ar įvairios kitos šventės.
Lankytinos vietos
Besakih šventykla. Besakih šventyklos kompleksas yra vienas svarbiausių ir didžiausių visoje Balio saloje. Kompleksą sudaro net 23 šventyklos. Kasmet čia vyksta mažiausiai 70 įvairių religinių švenčių. Besakih kompleksas įsikūręs neįtikėtinoje vietoje – ant Agungo ugnikalnio šlaito, nuo kurio atsiveria nepamirštami ryžių terasų, kalnų vaizdai.Goa Gajah šventykla
Balyje, netoli Ubudo miesto, slepiasi išties originali
Goa Gajah šventykla, kuri dar vadinama "Dramblių urvu“. Šventykla, įkurta urve ir buvo naudojama, kaip šventykla. XI a. šventykla tapo meditacijos centru. Ši šventykla yra labai populiari tarp turistų keliaujančių po Balio salą.
Batur ugnikalnis. Vis dar aktyvus Batur ugnikalnis yra vienas populiariausių turistų lankomų objektų, kuris paskutinį kartą buvo išsiveržęs 2000 m. Kopiant į šį ugnikalnį galima mėgautis nepamirštamais saulėtekiais, užburiančiais gamtos peizažais.
Goa Lawah šventykla. Goa Lawak vietine kalba reiškia "šikšnosparnių urvas“. Ši šventykla buvo pastatyta XI a. šikšnosparnių urve. Nereikėtų išsigąsti, oloje apsigyvenusių šikšnosparnių kolonija didelė, tačiau pagal vietos tradicijas itin gerbiama vietinių gyventojų.
Preliminarūs skryžių laikai:
Pirmyn: Vilnius VNO - Balio sala DPS
Išvykimas: 19:50h,
Atvykimas: 19:15h,
Registruoto bagažo svoris, kg: 30
Preliminari skrydžio trukmė 17 val. 25 min.
Su persėdimu Stambule (IST)
Informuojame, kad dėl skrydžių jungčių ir ilgų tarpkontinentinių skrydžių, šio kelionės paketo apgyvendinimo trukmė kryptyje yra 1 nakvyne trumpesnė už sutartyje nurodomą kelionės trukmę.
Atgal: Balio sala DPS - Vilnius VNO
Išvykimas: 21:25h,
Atvykimas: 11:10h,
Registruoto bagažo svoris, kg: 30
Preliminari skrydžio trukmė 19 val. 45 min.
Skrydžių laikai gali keistis. Artėjant kelionės datai laikus patikslinsime.
Valiuta
Oficiali šalies valiuta – rupija. Geriausia vežtis tą valiutą, kuria yra atsiskaitoma savoje šalyje. Pinigus rekomenduojama keisti tik bankuose arba didelėse, autorizuotose pinigų keityklose.Arbatpinigiai
Restoranuose ir viešbučiuose yra įprasta palikti 10% sąskaitos sumos.